Ornela Muti želi rusko državljanstvo

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaItalijanska glumica Ornela Muti
Italijanska glumica Ornela Muti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Italijanska glumica Ornela Muti ispričala je novinarima o svojim ruskim korenima i priznala da želi da dobije rusko državljanstvo.

„Ja sam stanovnik Rusije, registrovana u Moskvi. Nemam državljanstvo, ali dolazim ovde što češće mogu. Volela bih da imam rusko državljanstvo“, rekla je Mutijeva.

Italijanska glumica je rekla da su njeni baba i deda poreklom iz Sankt Peterburga, pa je ona dugo vremena maštala da sazna više o ruskim tradicijama.

Američki borac  Džef Monson - Sputnik Srbija
Američki borac Monson dobio rusko državljanstvo

„Moj deda je bio jedan od lekara ruskog cara. Moja baba je bila pijanista, a u našoj porodici imamo i pevačicu. Možda smo tako umetnički nadareni zbog ruskih korena“, istakla je Mutijeva.

Osim toga, ona je ispričala da razume Rusiju, da joj je zahvalna i uvek savetuje onima koji sumnjaju da obavezno odu tamo.

Mutijeva je navela da je ono što se prikazuje u italijanskim vestima pomalo razlikuje od onoga što ona svojim očima vidi u Rusiji, ali da ona nju politika ne interesuje.

„Ja razumem Rusiju i zahvalna sam joj. Ponosna sam što sam ovde“, dodala je glumica.

Ornela Muti igra ulogu carice Ane Ivanovne u predstavi „Kristalni dvorac“ čija premijera je zakazana za 10. septembra u Kremlju. Ranije su neki mediji pisali da će Mutijeva podneti zahtev za rusko državljanstvo, ali to se još nije dogodilo. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala