Makron: Putin želi da rasformira EU

© AP Photo / Seth WenigPredsednik Francuske Emanuel Makron govori na konferenciji za medije u Ujedinjenim nacijama u Njujorku
Predsednik Francuske Emanuel Makron govori na konferenciji za medije u Ujedinjenim nacijama u Njujorku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Francuski predsednik Emanuel Makron je u intervjuu koji je da o švedskoj televiziji CBT izrazio mišljenje da ruski predsednik Vladimir Putin mašta o tome da „rasformira EU“.
Vladimir Putin i Emanuel Makron - Sputnik Srbija
Putin i Makron: Rusko-francuska humanitarna operacija izuzetno uspešna

Na pitanje voditeljke — šta Makron misli o odbijanju lidera populističke partije „Švedska demokratija“ Jimija Okesena da napravi izbor između Emanuela Makrona i Vladimira Putina, francuski lider je izjavio: „Rusija ne bi trebalo da bude primer zemlje koja poštuje ljudska prava“.

„Stalno sam u kontaktu sa Vladimirom Putinom, poštujem ga, ali Putinov san je da rasformira EU“, rekao je u intervjuu Makron.

On je takođe dodao da Francuska „nije od onih koji ulaze na teritoriju susednih država“.

„Ako nekad i budete imali probleme, sigurno ih nećete imati sa Francuskom. Mi, kao i Šveđani, poštujemo ljudska prava“, rekao je Makron.

Ranije je Makron na pres-konferenciji sa finskim predsednikom Saulijem Ninisteom izjavio da će stabilizaciji odnosa Rusije i EU doprineti strateško partnerstvo između Rusije i EU u oblasti odbrane i bezbednosti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala