Benon u Australiji, predviđa klasnu pobunu belih radnika

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteStiv Benon
Stiv Benon - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stiv Benon, bivši politički strateg američkog predsednika Donalda Trampa, koji je u Evropi angažovan na okupljanju desnih populističkih snaga, posetio je Australiju i u intervjuu tamošnjoj državnoj televiziji Ej-Bi-Si kritikovao „slabašni“ stav australijskih vlasti prema agresivnosti Kine.

Benon predviđa da će u Australiji doći do pobune bele radničke klase.

Izjavio je da se njegova kritika pre svega odnosi na ponašanje bivšeg australijskog premijera Malkolma Turnbula prema Kini.

„Ljudi će u narednih deset ili 20 godina morati da odgovaraju na pitanje ’koliko ste znali o Kini?‘ i ’kako ste se postavili prema njoj?‘“, poručio je Benon.

Navodi se da je on Australiju nazvao „kanarincem u rudnom oknu“ (koji ugine u slučaju pojave opasnog gasa) i upozorio na posledice nesuprotstavljanja Kini.

Stiv Benon (prvi s desna, stoji), snimljen u Ovalnom kabinetu tokom razgovora Donalda Trampa i Vladimira Putina - Sputnik Srbija
Si-En-En: Haos u Beloj kući — svi pobegli od Trampa

„Kina posmatra SAD i Australiju na isti način. Ona misli da smo mi vazalne države“, rekao je Benon.

Navodi se da je arhitekta pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD 2016. godine kazao da je ključ Trampovog uspeha među radnicima i srednjom klasom Amerikanaca bilo upravo suprotstavljanje Kini, prenosi Tanjug.

„Elite u našoj zemlji (SAD), baš kao i elite u Australiji, tvrdile su da je uspon Kine neminovan. To je kao drugi zakon termodinamike. To je deo fizičkog svemira. A znate šta je Tramp rekao? ’Ja mislim da nije tako‘“, naveo je Benon.

On je ocenio da je Australija zrela za revoluciju radničke klase.

„Postoji mnogo besa tamo i ja mislim da taj bes može da se zauzda. Australija će biti leglo populizma“, kazao je Benon.

Navodi se da je on odbacio mišljenje da je ideologija ekonomskog nacionalizma rasistička.

„Beli radnici u ovoj zemlji nisu rasisti. Radnici u ovoj zemlji konačno ustaju za svoja prava. I nije važno koliko će liberalnih novinara doći ovde i reći ’o, to je samo šaka fašista, šaka nacista, to je šaka rasista‘. Ovaj pokret se neće zaustaviti“, zaključio je Benon.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala