Kačinjski: Varšava neće ponoviti greške Zapada i ostati „zaražena“

© Sputnik / Mihail Voskresenski / Uđi u bazu fotografijaVaršava
Varšava - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poljska pripada u EU, ali treba da pazi kako ne bi bila zaražena „društvenim bolestima“ koje dominiraju u evropskom bloku, rekao je danas lider vladajuće partije Zakona i pravde Jaroslav Kačinjski.
Poljska zastava, protest - Sputnik Srbija
Varšavska pukotina: Pokreće se kriza koja razara EU

On je u govoru na stranačkom skupu pred lokalne izbore u oktobru ukazao na potrebu da Poljska ostane unutar bloka, ali je i upozorio da EU primorava članice da ispunjavaju standarde koji nisu sa tradicionalnim porodičnim vrednostima.

Kačinjski kaže da je članstvo u EU bio najkraći put da Poljska parira zapadnim saveznicima po pitanju životnog standarda, ali da to ne treba da znači da će Varšava ponoviti greške Zapada i postati „zaražena društvenim oboljenjima koje dominiraju blokom“, prenela je Srna.

On je stao u odbranu „demokratskih stavova partije“ i optužio kritičare da „služe interesima jačih“ i da „sklapaju dogovore sa silnicima u svetu“.

„Suočićemo se sa teškom bitkom i gađaće nas kamenicama. Napadnuti smo iznutra i spolja na načine koji nemaju veze sa realnošću i cilj im je nanošenje štete Poljskoj. Lako je služiti interesima najmoćnijih. Mnogo je teže služiti društvu, narodu“, naglasio je Kačinjski.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala