Peskov o Putinovom odmoru u Tuvi: Medved nije budala, ponašaće se pristojno (video)

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin u Tuvi
Ruski predsednik Vladimir Putin u Tuvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov ispričao je o obezbeđivanju ruskog lidera tokom njegovog putovanja u Tuvu.

„Divljina, tamo žive medvedi, čak i obezbeđenje se naoružava na odgovarajući način i nosi sve to oružje sa sobom, jer to je divlja i netaknuta priroda“, rekao je Peskov za televiziju „Rusija 1“.

Prema njegovim rečima, zaista se primenjuju sve mere bezbednosti.

Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Putin proveo vikend na Jeniseju (foto)

„Pa sami zamislite, medved valjda nije budala, ako vidi Putina, naravno da će se ponašati pristojno“, našalio se Peskov. Portparol je podsetio da je putovanje u Tuvu bilo dinamično.

„Oni su mnogo šetali po planinama, do pet sati, na nadmorskoj visini od 1.800 metara, odnosno skoro dva kilometra. Tamo se teško diše. Dugo hodanje, a ide se gore i dole sat vremena, to je ogroman fizički napor“, dodao je Peskov.

„Iako su najplašljivije životinje na svetu, kada su videle Putina divokoze nisu bežale. Nastavile su da pasu i, kako se neko našalio, verovatno su ga prepoznale“, rekao je Peskov sa osmehom.

Predsednik Rusije Vladimir Putin proveo je prošli vikend na Jeniseju u Tuvi. Ruskog predsednika su tokom dva dana pratili direktor FSB-a Aleksandar Bortnjikov i ministar odbrane Sergej Šojgu.

Ovo nije prvo putovanje predsednika radi lova u Tuvu. U avgustu prošle godine on je proveo dva dana u Sibiru, gde je išao u lov i pecao ribe. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala