Peskov: Putin nije pretio Porošenku na pregovorima 2015. godine

© AFP 2023 / ANDREY STASEVICH / BELTAPredsednik Rusije Vladimir Putin rukuje se sa predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom na sastanku u Minsku
Predsednik Rusije Vladimir Putin rukuje se sa predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom na sastanku u Minsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin na pregovorima u „normandijskom formatu“ sa ukrajinskim liderom Petrom Porošenkom 2015. godine govorio je oštro i razumljivo, ali nije koristio preteće izraze, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
Francuski predsednik Fransoa Oland govori na konferenciji o industriji u budućnosti - Sputnik Srbija
Kremlj demantovao Fransoa Olanda: Putin nije pretio Porošenku

„Tokom veoma napetih pregovora, u vreme kad su u Ukrajini vođene borbe koje je pokrenuo predsednik Porošenko, Putin mu naravno nije upućivao komplimente. Shvatite, Putin je govorio čvrsto, nedvosmisleno i vrlo razumljivo. Ali naravno, takva (preteća) formulacija nije korišćena“, rekao je Peskov u intervjuu za televiziju „Rusija 1“.

Ranije su francuski mediji javili da je bivši predsednik zemlje Fransoa Oland u svojim memoarima napisao da je Putin na pregovorima „normandijske četvorke“ u februaru 2015. pretio Porošenku. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala