Zaharčenkov savetnik — ubistvo organizovale Snage za specijalne operacije Ukrajine

© Sputnik / Mihail Voskresenski / Uđi u bazu fotografijaDonjecka Narodna Republika
Donjecka Narodna Republika - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ubistvo lidera Donjecke Narodne Republike, Aleksandra Zaharčenka, organizovale su Snage za specijalne operacije Ukrajine, pritvorenici su to već priznali, rekao je u telefonskom razgovoru za Sputnjik savetnik lidera DNR Aleksandar Kazakov.
Ukrajinska vojska u Donbasu - Sputnik Srbija
DNR: Kijev sprema ofanzivu nakon ubistva Zaharčenka

„Mi već znamo inicijatora — to su Snage za specijalne operacije. Najverovatnije ćemo uskoro moći da imenujemo rukovodioca grupe i nadzornog oficira iz ove strukture“, objasnio je Kazakov.

Odgovarajući na pitanje da li su zaista u pitanju Snage za specijalne operacije, Kazakov je rekao: „Da, to je zaista tako. Pritvorene osobe su to priznale“.

Lider Donjecke Narodne Republike Aleksandar Zaharčenko ubijen je u petak uveče u eksploziji u kafiću „Separ“ u centru Donjecka. Ministar privrede samoproglašene republike Aleksandar Timofejev takođe je ozbiljno povređen u eksploziji. Povređeno je ukupno 12 osoba.

Vlasti Donjecke Narodne Republike proglasile su incident za teroristički napad. Prema rečima Dmitrija Trapeznikova, zbog sumnje za ubistvo Zaharčenka pritvoreno je nekoliko osoba koje su potvrdile da je u pitanju bila diverzija koju je pripremila Ukrajina. Sa svoje strane, Služba bezbednosti Ukrajine ranije je odbacila optužbe za umešanost u ubistvo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala