Zaharčenkove ubice i dalje na teritoriji DNR

© Sputnik / Sergeй Averin / Uđi u bazu fotografijaKontrolni punkt u predgrađu Gorlovke u Donjeckoj oblasti
Kontrolni punkt u predgrađu Gorlovke u Donjeckoj oblasti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Diverzanti koji su umešani u ubistvo lidera samoproglašene Donjecke narodne republike Aleksandra Zaharčenka i dalje se nalaze na teritoriji DNR, rekao je novinarima portparol Ministarstva za državnu bezbednost DNR Mihail Popov.
Ministar za prihode i poreze DNR Aleksandar Timofejev - Sputnik Srbija
Povređeni ministar DNR nije u životnoj opasnosti

„Diverzanti koji su učestvovali u ubistvu lidera DNR Aleksandra Zaharčenka nalaze se na našoj teritoriji, što zahteva povećanu budnost građana DNR, kako radi lične bezbednosti, tako i radi eventualne pomoći Operativnom štabu u pronalaženju zločinaca“, rekao je Popov.

Zaharčenko je poginuo u petak, 31. avgusta, u eksploziji u restoranu „Separ“ u centru Donjecka, a ministar za prihode i poreze samoproglašene republike Aleksandar Timofejev teško je ranjen. Od eksplozije je poginuo je i Zaharčenkov telohranitelj. 

Prema navodima Ministarstva za vanredne situacije DNR, povređeno je 11 ljudi, a vlasti DNR su incident okarakterisale kao teroristički čin. 

Vršilac dužnosti lidera DNR Dmitrij Trapeznikov je rekao da je uhapšeno nekoliko ljudi koji su osumnjičeni da su učestvovali u ubistvu. Oni su potvrdili da je reč o diverziji Kijeva. Služba bezbednosti Ukrajine je negirala optužbe da je umešana u ubistvo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala