Đoković: Vimbldon je beo, Njujork je bučan

© AP Photo / Jason DeCrowNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novak Đoković je istakao posle plasmana u treće kolo US Opena da i dalje radi na usavršavanju svoje igre, prenosi B 92.

Đoković se u poslednjih nekoliko meseci vratio na vrhunski nivo, osvojio je Vimbldon i Sinsinati, dobro izgleda i u Njujorku i oseća da može dodatno da napreduje.

„I dalje radimo na tome. Radimo svakodnevno kako bismo usavršili igru. Poslednjih nekoliko meseci je bilo veoma, veoma dobro kad su rezultati u pitanju. Ali i dalje osećamo da imam mnogo prostora za napredak. To je uzbudljiva strana ovog sporta i moje igre generalno, što i dalje osećam da neki elementi moje igre moraju da se poprave. Zbog toga si svakodnevno na treninzima, pokušavaš da se usavršiš“, rekao je Đoković.

Novak Đoković - Sputnik Srbija
Nole skakao od sreće! Zvezda le-ale, Zvezda le-ale (video)

Tokom duela sa Tenisom Sandgrenom (6:1, 6:3, 6:7, 6:2), Srbina je često dekoncentrisala glasna publika na tribinama „Artur eš“ stadiona.

„Svaki veliki turnir ima svoje prednosti i mane. US Open je poznat po svom večernjem terminu. Kada je pre nekoliko godina postavljen krov, postalo je još bučnije. Ali navikao sam na to, igrao sam često ovde poslednjih godina. Moraš to da prihvatiš. Ne možeš očekivati da 23.000 ljudi ćuti. To je lepota noćnog termina na USO. Svi to znaju. Vimbldon je ceo beo, to je tradicija. Ne možeš čuti ništa kada je poen u toku. Ovde je drugačije. Zbog toga su ovi turniri jedinstveni na svoj način.“

Peti dan US Opena obeležiće derbi sestara Vilijams.

„Iskreno, ne znam kako to rade. Imam ogromno poštovanje za obe. Imam dvojicu mlađe braće, zamišljao sam, kako bi bilo kada bih igrao sa nekim od njih. Stvarno ne znam. Srećom, neću to iskusiti, jer ne znam da li bih bio sposoban da budem žestok protiv svog brata. Ali one to uspevaju. Igrale su 30 puta. To je impresivno. To poštujem. I ono što su obe uradile u karijerama i videti ih da igraju i dalje u poznim igračkim godinama. To je inspiracija za sve nas.“

Đokovića u trećem kolu USO čeka Francuz Rišar Gaske, koji je eliminisao Lasla Đerea u tri seta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala