Zaev Makedoncima: Nemojte propustiti ovu jednu i jedinu priliku da uđemo u EU

Pratite nas
Premijer Makedonije i lider partije SDSM Zorane Zaev rekao je da očekuje da se mnogo više sledbenika priključi koaliciji „Ujedinjeni za evropsku Makedoniju“ i napominje da je ona otvorena za sve partije.
Sedište NATO-a u Briselu - Sputnik Srbija
Makedonija razgovara o pregovorima o pristupanju NATO-u mesec dana pre referenduma

Makedonski premijer je to izjavio dan posle sastanka partija koje podržavaju referendum i sporazum o novom imenu, a koji su postigli Skoplje i Atina, prenosi Tanjug pozivajući se na agenciju MIA.

„Suština ove koalicije jeste da kreira pokret podrške referendumu i njegovom uspehu“, naveo je Zaev i pozvao građane da glasaju za evropsku Makedoniju, za budućnost i za proces integracija Makedonije u NATO-u i EU time što će dati podršku sporazumu sa Grčkom.

Sve partije su dobrodošle u koaliciju, čak i opozicione, naglasio je Zaev, uz izvinjenje svima koji nisu dobili zvanični poziv.

Zaev je izrazio uverenje da će opoziciona VMRO-DPMNE, koja zastupa ulazak Makedonije u EU i NATO, ući u koaliciju i podržati referendum.

„Znam da se VMRO-DPMNE zalaže za evropsku Makedoniju, kao što sam svestan da ne prihvata sporazum sa Grčkom. Kritikujte Vladu zbog sporazuma, ali nemojte propustiti ovu jednu i jedinu priliku za Makedoniju da postane članica EU i NATO-a“, rekao je Zaev.

Oko 100 političkih partija i organizacija okupljenih u koaliciju saglasile su se da građane pozovu da izađu na referendum 30. septembra, da zaokruže „da“ i tako podrže dogovor o novom imenu te bivše jugoslovenske republike, koje bi prema sporazumu između Atine i Skoplja trebalo da bude Severna Makedonija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala