Amerika pokušava da nametne Indiji svoje oružje

© Sputnik / Artem Žitenev / Uđi u bazu fotografijaS-400 "Triumf" ohranяet vozdušnыe rubeži Moskvы i centralьnыh promыšlennыh raйonov RF
S-400 Triumf ohranяet vozdušnыe rubeži Moskvы i centralьnыh promыšlennыh raйonov RF - Sputnik Srbija
Pratite nas
SAD su spremne da predlože Indiji savremenije tehnologije od ruskih, izjavio je visoki predstavnik američke administracije na brifingu za novinare.
Protivraketni sistem S-400 - Sputnik Srbija
Amerika preti Indiji sankcijama zbog S-400

„Mi možemo da predložimo mnogo savremenije tehnologije. Naravno, Indija će doneti odluku u skladu sa sopstvenim interesima, ali nas raduje što se sve više američkih tehnologija nalazi na spisku na osnovu kojeg se može napraviti izbor“, naveo je američki zvaničnik.

Vašington trenutno razgovara sa Nju Delhijem o antiruskim sankcijama u okviru zakona „O borbi sa protivnicima Amerike putem sankcija“.

Prema tom zakonu, SAD mogu da uvedu sankcije trećim državama zbog kupovine ruskog oružja, mada Pentagon može da napravi izuzetke za određene zemlje. Stejt department je ranije tvrdio da je ubedio niz zemalja da odustanu od ugovora sa Rusijom čija ukupna vrednost iznosi nekoliko milijardi dolara.

Predstavnik administracije je potvrdio da će SAD svaki sporazum sa Rusijom u oblasti odbrane smatrati povodom za moguće sankcije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala