Stižu „delije“: Salcburg pod opsadom, raspoređeni stručnjaci za eksplozive i helikopteri

© Sputnik / Radoje PantoviĆNavijači Crvene zvezde
Navijači Crvene zvezde - Sputnik Srbija
Pratite nas
Policija iz čitave Austrije, stručnjaci za eksplozive i helikopteri raspoređeni su u Salcburgu, gde u sredu uveče domaći Red Bul dočekuje Crvenu zvezdu u meču koji će odlučiti koji će se od ova dva tima po prvi put plasirati u grupnu fazu Lige šampiona, prenosi RTS.

Očekuje se nekoliko hiljada navijača beogradskog tima. Posle haosa koji su u maju napravili navijači Olimpika iz Marselja, vlasnici prodavnica u glavnoj gradskoj ulici uznemireni.

Vlasti u Salcburgu tvrde da su spremne za meč visokog rizika između domaćeg Red bula i Crvene zvezde u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, mada vlasnici prodavnica i kafana u glavnoj gradskoj ulici, kako se čini, ne veruju preterano tim obećanjima, poučeni iskustvom od pre nekoliko meseci, kada su navijači iz Marselja napravili haos u centru grada.

Albanska zastava - Sputnik Srbija
„Delije“ zapalile zastavu Albanije u Milanu (foto)

„Uznemirena sam. Marš navijača kroz Grisgase je loš za posao. Ko će platiti eventualnu štetu?“, rekla je za lokalni „Salcburger nahtrihten“ Brigita Huber, vlasnica juvelirske radnje.

Strah Brigite Huber rezultat je najava da će u Salcburg stići oko 9.000 navijača Crvene zvezde, koji će kako se pretpostavlja, promarširati glavnom gradskom ulicom u kojoj se nalazi njena radnja.

Sličan stav ima i vlasnik pivnice Harald Kracer, u čijoj su se bašti u maju navijači Olimpika iz Marselja sukobili sa policijom, napravivši štetu koja je procenjena na oko 7.000 evra. Kracer će večeras, preventivno, zatvoriti taj deo lokala.

Tada je u Salcburg došlo oko 500 navijača Olimpika.

Vlasnici prodavnice lovačke opreme, koja se nalazi nedaleko od pivnice, odlučili su da iz izloga uklone lovačko naoružanje.

Salcburška policija tvrdi da su sve mere bezbednosti već pokrenute, te da navijače treba gledati kao na posetioce grada.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala