Poginuli radnik heroj sa Košara, njegov brat gledao nesreću

© Tanjug / Dragan KujundžićVozilo hitne pomoći na gradilištu u Beogradu na kojem se srušio potporni zid i poginuo jedan radnik
Vozilo hitne pomoći na gradilištu u Beogradu na kojem se srušio potporni zid i poginuo jedan radnik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na gradilištu između Ulice kneza Miloša i Sarajevske ulice, gde je jutros poginuo radnik Nebojšu T. iz Kraljeva, bio je i njegov brat koji je svedočio tom događaju, bez mogućnosti da mu na bilo koji način pomogne.

Čim je čula za nesreću, Zorica Rajković, koja živi blizu gradilišta, izašla je da vidi šta se desilo i razgovarala je sa bratom Nebojše T.

Srušio se zid u Kneza Miloša - Sputnik Srbija
Nakon više sati, izvučeni delovi tela smrskanog radnika

„Rekao mi je da su na gradilištu bila tri radnika, da su jednog poslali na gradilište na Dedinje, a da su braća ostala na gradilištu u Sarajevskoj. Poginuli radnik je stajao pored zida, dok je njegov brat bio nekoliko metara dalje. Nebojša je rukama pokušao da zaustavi zid, ali su ga zemlja i šut zatrpali“, rekla je Zorica Rajković novinarima, prenosi Tanjug.

Prema nezvaničnim informacijama, braća su rodom iz Kraljeva, 2009. godine su se preselili u Mali Mokri Lug, a ostali su bez članova uže porodice.

Kako „Blic“ saznaje, N. T. je bio učesnik bitke na Košarama, a ovo nije prva tragična smrt koja je zadesila njegovu porodicu.  

Na terenu su još uvek ekipe Hitne pomoći, policija i vatrogasci i pokušavaju da izvuku telo poginulog radnika.

Na mesto nesreće izašli su gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji su rekli da je gradilište bilo prijavljeno i da su imali sve potrebne dozvole.

Vesić je za sutra najavio vanrednu inspekciju svih gradilišta u Beogradu.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala