Ruski poslanik: Porošenko optužuje Moskvu za mešanje u izbore u slučaju poraza

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaDržavna duma Rusije
Državna duma Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajinski predsednik Petro Porošenko izjavljuje da se Moskva navodno meša u ukrajinske izbore, da bi optužio Rusiju u slučaju poraza, kao i da bi zadobio poverenje SAD, smatra predsedavajući u odboru za poslove ZND i evropske integracije Državne dume Rusije Leonid Kalašnjikov.

„To je postalo moderno posle Sjedinjenih Američkih Država. Ili možda žele da pripreme teren… Za svaki slučaj, ako izgube, mogu da kažu da su krivi Rusi. A ako pobede — takođe će reći da su se Rusi mešali, tako da rezultat nije toliko ubedljiv kao što je moglo da bude“, rekao je Kalašnjikov za Sputnjik.

Osim toga, ovakvim izjavama zadobijaju poverenje SAD, smatra poslanik.

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko - Sputnik Srbija
Porošenko: Rusija već počela da se „meša“ u ukrajinske izbore

„To su zapravo svi ciljevi koji se sprovode takvim kratkovidim izjavama“, dodao je on.

Ranije je zamenik direktora Instituta ZND Vladimir Žarihin izjavio za Sputnjik da Kijev daje izjave o navodnom „mešanju“ Rusije u ukrajinske izbore, kako bi se ovi izbori otkazali — to je jedina mogućnost da predsednik Petro Porošenko ostane na vlasti.

Redovni predsednički i parlamentarni izbori održaće se u Ukrajini u proleće i jesen 2019. godine. Porošenko za sada nije objavio nameru da se kandiduje za drugi mandat, ali je već izjavio da se Rusija navodno meša u njih preko društvenih mreža. Moskva je više puta demantovala optužbe da pokušava da utiče na izbore u raznim zemljama, a portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov ih je nazvao „apsolutno neosnovanim“. Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je, govoreći o navodnom ruskom mešanju u izbore u SAD i drugim zemljama, izjavio da nema nikakvih činjenica koje to potvrđuju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala