„Neće proći“! Oštra poruka Beogradu iz Podgorice

© Sputnik / Nebojša PopovićZastave Crne Gore
Zastave Crne Gore - Sputnik Srbija
Pratite nas
Crnogorska vladajuća Demokratska partija socijalista tvrdi da Srbi u toj državi nikada nisu bili, niti će biti ugroženi, ali da se iz Srbije vodi kampanja protiv Crne Gore, te da će država Crna Gora „adekvatno odgovoriti na provokacije“.

Na izjavu šefa srpske diplomatije Ivice Dačića, da Srbija i njegov SPS sa zabrinutošću gledaju na seriju poteza zvanične Podgorice, u kojima se, kako je istakao, jasno mogu prepoznati tortura i diskriminacija nad građanima Srbije u Crnoj Gori, kao i nad Srbima u toj zemlji, reagovao je funkcioner DPS Obrad Stanišić.

On je, kako je prenela RTCG, rekao da se „ovih dana ne slučajno vodi prava hajka, što u Srbiji, što u Crnoj Gori, a sve vezano za navodnu ugroženost Srba u državi Crnoj Gori“, prenosi Tanjug.

Crna Gora i Srbija - ilustracija - Sputnik Srbija
Crna Gora sprema najveću antisrpsku odluku koja menja istoriju i krije jednu zamku

Stanišić kaže da građanima Crne Gore, koji se zalažu za dobrobit i prosperitet svoje države „nikad prava neće biti ugrožena“, ali da „ima i onih koji sva prava u Crnoj Gori uživaju, a i te kako se bore da Crne Gore ne bude kao države“ i da „potpomognuti mentorima sa strane pokušavaju da ugroze temelje Crne Gore“.

Dodaje da to „ovog puta neće proći“ i da će „država Crna Gora adekvatno odgovoriti na ove provokacije“.

Iz vladajuće stranke su poručili i da je Crna Gora nezavisna i nikad se više, kažu, o njenoj sudbini neće odlučivati van njenih granica, preneo je RTCG.

Inače, na izjavu Dačića već je reagovao premijer Duško Marković, ocenom da je izjava šefa srpske diplomatije „netačna i nepristojna“.

Dačić je kritikovao položaj Srba u Crnoj Gori nakon razgovora sa liderom opozicione Nove srpske diplomatije, članice Demokratskog fronta, Andrijom Mandićem.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala