Vučić i Soroš o jačanju mira i stabilnosti u regionu

© Služba za saradnju sa medijima Predsednika Republike SrbijeAleksandar Vučić i Aleksander Soroš
Aleksandar Vučić i Aleksander Soroš - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i zamenik predsednika Upravnog odbora Fondacije za otvoreno društvo Aleksander Soroš razgovarali su o načinu na koji civilno društvo i njegova organizacija mogu da pomognu jačanju mira i stabilnosti u regionu.
Milijarder Džordž Soroš - Sputnik Srbija
Stop vladaru iz senke! Može li Srbija da povuče potez kao Mađarska

Predsednik Vučić upoznao je predstavnike Fondacije za otvoreno društvo sa tokom pregovora između Beograda i Prištine i naglasio da je unapređenje odnosa veoma važno za održanje stabilnosti regiona Zapadnog Balkana. On je zahvalio Fondaciji na analizama o razvoju Srbije koje je dobio od te organizacije, saopštila je Služba predsednika Srbije za saradnju sa medijima.

Aleksander Soroš je istakao da je Balkanu i Evropi potrebno rešenje kosovskog pitanja koje je održivo i koje doprinosi miru i stabilnosti. On je naglasio da je potrebna podrška civilnog društva i u Beogradu i u Prištini za pronalaženje kompromisa, preneo je Tanjug.

Soroš je obavestio predsednika Srbije da je Fondacija za otvoreno društvo osnovala fond za podršku mladim privrednicima, pripadnicima romske manjine.

Tema razgovora bila je kako pomoći u rešavanju problema pripadnika romske manjine u Srbiji, navedeno je u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala