Severna Koreja: Japanac pritvoren, snimao ono što ne sme

© AFP 2023 / Goh Chai HinStanovnik Severne Koreje za kompjuterom koji nema pristup internetu u lokalnoj biblioteci u Pjongjangu, 2002. godine
Stanovnik Severne Koreje za kompjuterom koji nema pristup internetu u lokalnoj biblioteci u Pjongjangu, 2002. godine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Severna Koreja je pritvorila japanskog turistu Tomojukija Sugimota, pod optužbama da je prekršio zakon tokom posete toj zemlji i shodno tome biće proteran.

Kako je javila zvanična severnokorejska novinska agencija KCNA, Sugimoto, snimatelj iz prefekture Šiga u centralnom Japanu, uhvaćen je kako snima vojni objekat u gradu Nampo, prenela je agencija Rojters. On je tokom vikenda ispitan i još uvek nije poznato da li je proteran iz Severne Koreje.

Japanska Vlada je saopštila danas da prati izveštaje KCNA, prenosi Tanjug.

„Vlada je uložila sve svoje napore, ali uzdržavamo se od iznošenja detalja zbog prirode slučaja“, navela je Vlada Japana.

Japanski mediji su početkom avgusta izvestili da je Japanac pritvoren u Severnoj Koreji i da Vlada prikuplja informacije o njemu.

Japan, koji se zalaže da Pjongjang odustane od svog nuklearnog programa, traži od Severne Koreje da oslobodi Japance kidnapovane tokom 1970-tih i 1980-tih godina.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala