Rusiji više nije potrebna zapadna nanotehnologija

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaMinistar za industriju i trgovinu Rusije Denis Manturov
Ministar za industriju i trgovinu Rusije Denis Manturov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija se aktivno bavi zamenom uvoza proizvoda koji su obuhvaćeni sankcijama, uprkos ograničavajućim merama i uspešno realizuje kupovinu tih proizvoda na otvorenom tržištu, izjavio je ministar za industriju i trgovinu Rusije Denis Manturov.

Kada je reč o radioelektronskim komponentama, pre svega u vojnoj i kosmičkoj industriji, ograničenja na uvoz su uvedena još pre više godina, tako da je Rusija već pronašla adekvatnu zamenu na otvorenom tržištu.

Konzerva sa američkom zastavom - Sputnik Srbija
Nove sankcije protiv Rusije stupile na snagu

Sa druge strane, što se tiče mikroelektronskih uređaja veličine manje od 28 nanometara, uvoz se obavlja iz krupnih fabrika sa Jugoistoka Azije, gde ograničavajuće mere ne važe.

„Te mere nisu odgovor na sankcionu politiku SAD, već je sistemski rad kako Rusija ne bi zavisila od ograničenja koja su uvedena ili bi mogla biti uvedena. Isto to važi i za drugu vrstu opreme, na koju su ograničenja uvedena još iz vremena Sovjetskog Saveza“, precizirao je.

Podsetimo, nove američke sankcije, koje je Vašington uveo protiv Rusije zbog incidenta sa trovanjem bivšeg obaveštajca Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije u britanskom Solsberiju, stupile su jutros na snagu.

Drugi paket mogao bi biti usvojen u novembru i predviđao bi kreditiranje ruskih pravnih lica, kao i širi segment uvoza i izvoza robe u Rusiju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala