Dodik posetio napadnutog novinara: Hitno rasvetliti slučaj

© RTRSVladimir Kovačević
Vladimir Kovačević - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik posetio je danas novinara BN televizije Vladimira Kovačevića u Univerzitetskom kliničckom centru u Banjaluci nakon što je sinoć pretučen. Dodik je najoštrije osudio napad na novinara i zatražio od nadležnih policijskih struktura da se taj slučaj do kraja i hitno rasvetli.

„Napad na novinara je napad na slobodu govora i takvo ponašanje u Republici Srpskoj neće biti tolerisano“, rekao je Dodik, prenosi RTRS.

Novinar BN TV Vladimir Kovačević pretučen je sinoć u banjalučkom naselju Obilićevo i tom prilikom je zadobio povrede glave.

Kovačević je ubrzo potom dao izjavu policiji, a na hirurgiji su mu sanirali povrede glave, prenosi Tanjug.

On je kazao da mu nije poznato ko je mogao da mu nanese ovakve povrede.

Incident se, kako se navodi, odigrao u banjalučkom naselju Obilićevo.

Tužilaštvo pokreće istragu napada na novinara

Dežurni tužilac Dragana Lipovčić naložila je da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mere na otkrivanju i pronalasku napadača Kovačevića i utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja.

„Na licu mesta su izuzeti tragovi koji će biti predmet veštačenja. U toku je istraga u vezi sa ovim događajem“, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Ovaj incident su osudili zvaničnici Republike Srpske, a Vlada je uz osude saopštila kako od nadležnih institucija očekuje da ovaj slučaj u najkraćem roku rasvetle i počinioce privedu pravdi.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala