BRIKS radi na slabljenju finansijske dominacije Amerike

© SputnikZastave članica grupe BRIKS
Zastave članica grupe BRIKS - Sputnik Srbija
Pratite nas
BRIKS (Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južnoafrička Republika) rade na slabljenju finansijske dominacije SAD u svetu, rekao je zamenik ministra inostranih poslova Rusije televiziji „Rusija 1“.
Oficialьnый predstavitelь ministerstva inostrannыh del Rossii Mariя Zaharova vo vremя brifinga v Moskve - Sputnik Srbija
Zaharova: Nove sankcije neće skrenuti Rusiju sa puta

„Moramo naći načine da aktivnije mobilišemo međunarodnu zajednicu protiv tih tendencija (zloupotrebe dominantnog finansijskog položaja SAD u svetu). Jedan od tih pravaca je BRIKS. U okviru njega takođe radimo na tome“, rekao je Rjabkov.

On je dodao da ekonomski i vojni blokovi ruske Vlade spremaju odgovor na nove američke sankcije koje su jutros uvedene.

„Američka strana je spremna da čuje samo ono što želi da čuje. To što ne odgovara njihovim predstavama gde je istina, a gde laž, u velikoj meri šta je dobro, a šta zlo, to se propušta kroz uši. To je veliki problem u ovom trenutku u međunarodnim odnosima. Nikad se nismo suočavali, koliko se sećamo, sa toliko neosetljivim ’partnerima‘, sa toliko udubljenim u sopstvene predstave kolegama iz Vašingtona kao što je sad“, izjavio je Rjabkov.

Ipak, Moskva ima različite načine da predstavi svoje poglede SAD, među kojima su međunarodni forumi i javna diplomatija.

Osim toga, diplomata je naglasio da Moskva neće ostati bez recipročnog odgovora na američke sankcije. 

Kako je dodao da su „oni zatvorenici sopstvenih iluzija da je moguće slomiti Rusiji i naterati je da napusti svoje principijalne pristupe, zasnovane na poštovanju međunarodnog prava i uzajamnim interesima“. 

„Ipak, mi ćemo nastaviti da dokazujemo da oni greše i rečima i delima. Na kraju dana, nateraćemo ih da nas poštuju i uzimaju naše mišljenje u obzir“, rekao je Rjabkov.    

On je nazvao američkog senatora Džona Mekejna, koji je preminuo u subotu, simbolom snaga koje se protive Rusiji i „posvećenim protivnikom“, navodeći da zaslužuje poštovanje, čak i u Rusiji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala