Zdenko Tomanović: Priznajem, ne bih mogao da odbranim Haradinaja i Klintona (video)

© SputnikMaša Radović i Zdenko Tomanović
Maša Radović i Zdenko Tomanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Jedan sam od onih koji je prikupljao dosta dokumenata za krivične postupke protiv Haradinaja i mnogo više dokumenata koji su dokazivali da je Klinton bio na čelu one grupe koja je vršila teška krivična dela, pre svega tokom NATO bombardovanja naše zemlje. Oni su nebranjivi“, kaže u intervjuu za Sputnjik advokat Zdenko Tomanović.

Sa Tomanovićem smo razgovarali u Drvengradu, tokom festivala ruske klasične muzike „Boljšoj“, i na samom početku smo ga pitali da li se on na ovoj umetničkoj manifestaciji našao u ulozi branioca kulture. Poznati advokat nam je otkrio i zašto više voli da brani, kada danas generalno ljudi mnogo više vole da sude; koga bi izabrao da ga zastupa ako bi upao u neku nevolju; i kako bi u jednoj rečenici okarakterisao višegodišnje klijente – Slobodana Miloševića i Miroslava Miškovića.

Na pitanje kog zločinca nikada ne bi zastupao i postoji li neki profil čoveka čijeg slučaja se ne bi prihvatio ni po koju cenu, Tomanović nam je odgovorio da je to izuzetno nezgodno i teško pitanje za osobu iz njegove struke.

„Advokati su profesionalci koji brane svakoga, ali možda je najbolji kriterijum tamo gde ste u konfliktu interesa.“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala