Crna Gora: Beograđanka 31. avgusta pred sudom

© REUTERS / Stevo VasiljevicPolicija ispred suda u Podgorici, pre ulaska Medojevića u sud
Policija ispred suda u Podgorici, pre ulaska Medojevića  u sud - Sputnik Srbija
Pratite nas
Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru podiglo je optužni predlog protiv srpske i kanadske državljanke Sare Vidak (20), zbog sumnje da je 14. avgusta napala sudiju Jelenu Stanišić u kotorskom Sudu.

Vidakova se optužnim predlogom tereti da je počinila krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Suđenje je zakazano za 31. avgust, a proces će voditi sudija Momirka Tešić.

Policija Crna Gore u Podgorici - Sputnik Srbija
Demokratski front o hapšenju srpske državljanke: Zloupotreba sudstva

Vidakova je u ponedeljak ponudila jemstvo od 10.000 evra i dva pasoša, kako bi se branila sa slobode. Sud bi trebalo do kraja nedelje da odluči o njenom zahtevu. Osumnjičenoj je prošle nedelje određen pritvor zbog opasnosti od bekstva.

„Težina krivičnog dela za koje se osumnjičena Vidakova tereti, a izražena je kroz visinu zaprećene kazne od šest meseci do pet godina, samo uvećava opasnost od bekstva i čini je gotovo izvesnom, s ciljem eskiviranja ili prolongiranja krivičnog postupka, kako bi protok vremena učinio svoje i doprineo eventualnom umanjenju krivično-pravne odgovornosti osumnjičene“, navodi se u obrazloženju odluke.

Vidakova je kategorično negirala navode optužbe za koje se tereti. Incident se dogodio 14. avgusta na kraju prekršajnog postupka protiv Stevana Prpe, momka osumnjičene Vidakove, koji je kažnjen novčano sa 90 eura zbog saobraćajnog prekršaja.

Nezadovoljna zbog donete odluke, Vidakova je, kako se navodi u prijavi, sudiju napala najpre verbalno, a zatim i fizički. Odbrana Vidakove od početka tvrdi da je njihova klijentkinja neosnovano optužena.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala