Rusija: Amerika štiti teroriste

© Flickr / steevencortezAmeričke „Foke“
Američke „Foke“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Teroristi DAEŠ-a i Nusra fronta se kriju u kampu za izbeglice Rukban na granici sa Jordanom, koristeći ih, uz znanje američkih vojnika, kao živi štit, saopštila je zvanična predstavnica MIP-a Rusije Marija Zaharova.
Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton - Sputnik Srbija
Trampov savetnik: Rusija se „zaglavila“ u Siriji, Iran mora da ide

„U najveći kamp za privremeno raseljena lica Rukban u blizini granice sa Jordanom sirijske vlasti i UN i dalje nemaju pristupa. Među civilima koji su tamo faktički taoci kriju se, koristeći ih kao živi štit, DAEŠ-ovci, njih nekoliko stotina, kao i pripadnici Nusra fronta, koji koriste i teško naoružanje. Sve to se dešava, nažalost, i mi imamo informacije koje potvrđuju da se to radi sa znanjem američkih vojnika koji kontolišu zonu od 55 kilometara oko nelegalne baze u Tanfu na sirijskoj teritoriji“, rekla je Zaharova.

Podsetimo, američke snage se u Siriji nalaze bez dozvole zvaničnog Damaska.

Portparolka MIP-a Rusije je dodala i da je Rusija primetila u Avganistanu da nepoznati helikopteri dopremaju oružje talibanima i DAEŠ-u, koji međusobno sarađuju.

„Između ostalog, prema tvrdnjama avganistanskih medija i lokalnog stanovništva, takvi letovi u poslednje vreme su zabeleženi u provinciji Sari Pul“, navela je Zaharova.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala