Rusija traži detaljnu istragu curenja informacija iz UN

© Sputnik / Sergej Gunjejev / Uđi u bazu fotografijaZgrada UN u Njujorku
Zgrada UN u Njujorku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija će tražiti od Sekretarijata Ujedinjenih nacija da sprovede istragu o curenju informacija iz izveštaja grupe eksperata o Severnoj Koreji u medije pre nego što je zvanično pušten u javnost, rekla je Marija Zaharova, portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije na redovnoj pres-konferenciji.
Severna Koreja - Sputnik Srbija
Severna Koreja ipak ne rasklapa poligon za nuklearne probe?

„Moskva je uznemirena zbog curenja informacija iz izveštaja koji je o Severnoj Koreji sastavila grupa eksperata Saveta bezbednosti UN 1718 odbora za sankcije početkom ovog meseca, pre nego što je o njemu raspravljano pred specijalnim telom o sankcijama i pre nego što je zvanično odobrio objavljivanje predsedavajući SB“, naglasila je Zaharova.

Ona je navela da će Rusija zatražiti detaljnu istragu ovog incidenta, da se pronađu krivci i preduzmu mere da se ovakve stvari više ne ponove.

Zaharova je ocenila da je prema sadržaju izveštaja jasno da je cilj da se izvrši pritisak na određene zemlje i tako obezbede maksimalne sankcije Pjongjangu, koje neke od članica promovišu.

Agencija Rojters je početkom meseca objavila poverljivi izveštaj UN o tome da li Severna Koreja izvršava odredbe iz sankcija UN. 

Prema dokumentu koji je agencija objavila, Pjongjang nastavlja sa razvojem nuklearnog oružja kršeći sankcije UN.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala