„Armija 2018“: Rekordna suma ugovora za prodaju oružja

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaVice premijer Rusije Jurij Borisov
Vice premijer Rusije Jurij Borisov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukupna suma ugovora za kupoprodaju oružja i vojne tehnike, koji će biti potpisani na međunarodnom vojno-tehničkom forumu „Armija 2018“, biće za 40 odsto veća nego što je bila prošle godine, kada je ukupno prodato oružja u vrednosti od oko 40 milijardi rubalja (oko 550 miliona evra), izjavio je vicepremijer Rusije Jurij Borisov.

Kako je rekao, nakon svakog foruma povećava se broj kompanija iz odbrambenog sektora, koje počinju da posluju sa ruskim Ministarstvom odbrane.

Maketa nove borbene opreme - Sputnik Srbija
Rusija predstavila najnoviju opremu za „vojnika budućnosti“ (foto)

„To je izuzetno dobar pokazatelj. To znači da dolaze nove ideje, nova rešenja“, rekao je on.

Borisov je istakao i da je tenk „Armata“, kao i svo ostalo naoružanje koje je proizvedeno na osnovu te platforme, po svim pokazateljima bolji od njegovih konkurenata u drugim zemljama za oko 15 do 30 odsto.

U tu paletu vojne tehnike, pored tenka „Armata“, precizirao je on, spadaju i „Kurganjec“, „Bumerang“ i „Koalicija“.

Osvrnuo se i na pitanje avijacije, rekavši da će za oko sedam do 10 godina Rusija proizvesti i novi avion namenjen nosačima aviona, sa mogućnošću vertikalnog uzletanja.

„Taj projekat je uključen u državni program naoružavanja. Radi se na izradu koncepta, prototipa. Koriste se najrazličitije tehnologije, koje omogućavaju vertikalno uzletanje i sletanje“, rekao je.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala