Vulin: Od Srbije se ne može otimati

© Tanjug / Tanja ValičAleksandar Vulin
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar odbrane Aleksandar Vulin boravio je danas u garnizonu Raška i poligonima u neposrednoj blizini kasarne „Stefan Nemanja“, gde je prikazan deo obuke pešadijskih, oklopnih, artiljerijskih i specijalnih jedinica koja se poslednjih dana intenzivno odvija u tom rejonu.

Vulin je tom prilikom poručio da Vojska Srbije poklanja posebnu pažnju obuci svojih pripadnika i da nikada nije dovoljno što se, kako je rekao, naoružavate, što se opremate najsavremenijom tehnikom, ako nemate ljudstvo koje je obučeno i koje je sposobno da tehniku koristi.

„Ali i više od toga — ljudstvo koje je visoko motivisano da se bori za svoju zemlju i da čuva mir i sigurnost svakog građanina naše zemlje, izjavio je Vulin, prenosi Tanjug.

Srbi na Gazimestanu 28.06.2018 godine - Sputnik Srbija
Srbi imaju dve opcije: Da brane Kosovo ili da od njega odustanu. Nema treće!

U pratnji Vulina bio je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

Ministar je istakao da je Vojska Srbije u stanju da sačuva bezbednost čitavog prostora i dodao da je naša vojska danas još jednom pokazala da je spremna da u potpunosti obezbedi Kopnenu zonu bezbednosti i da sve što je u njenoj zoni odgovornosti uradi na najbolji mogući način.

„Svi naši građani treba da znaju da je Vojska Srbije garant našeg mira, da je garant naše nezavisnosti i da je sigurni čuvar našeg načina života. Svi oni koji govore o ratu, svi oni koji govore da bi od države Srbije uzeli nešto na silu, treba da znaju da je Vojska Srbije dovoljno spremna, naoružana i obučena da svako ko pomisli — treba da odmah odustane od toga i da nikada ne govori o tome“, rekao je ministar Vulin.

Komentarišući danas prikazan deo obuke, zamenik komandanta Druge brigade Kopnene vojske pukovnik Muharem Fazlić je istakao je da je reč o integrisanom vidu obuke više rodova, koji je organizovala Kopnena vojska.

„Cilj ove obuke jeste da se jedinice obuče i osposobe za izvršavanje marša sa predviđanjem borbe u susretu, podrške artiljerijskih i raketnih jedinica jedinicama pešadije i oklopnim jedinicama u borbenim dejstvima i izvođenje protivpobunjeničkih i protivterorističkih dejstava“, kazao je Fazlić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala