Dodik: Srpska želi nezavisnu komisiju o Srebrenici

© Sputnik / Radoje PantovićPredsednik RS Milorad Dodik
Predsednik RS Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Republika Srpska traži nezavisnu komisiju koja će ispitati događaje u Srebrenici i oko nje, ne onu u čiji se rad neko meša, pa makar taj neko bio i Stejt department, izjavio je danas predsednik Srpske Milorad Dodik, komentarišući reagovanje američke administracije na zaključke Skupštine RS.

„Videli smo to kada je Stejt department podržavao Pedija Ešdauna i kada smo dopunili komisiju pod uticajem, koja je iznela niz netačnih podataka. Sve ono što je tačno u prethodnom izveštaju biće integralni deo novog izveštaja“, rekao je Dodik, prenosi RTRS.

Naser Orić - Sputnik Srbija
Gromoglasan aplauz za najavu rata: Naser Orić ponovo preti ratnim sukobima!

Prema njegovim rečima, u radu Komisije učestvovaće stručnjaci i nekoliko njih je već prihvatilo da se uključi u rad, a kontaktiran je i jedan bivši sudija Haškog tribunala koji još nije ozvaničio učešće.

Dodik je kazao da ne vidi zbog čega Stejt department reaguje i ocenio da je jedini razlog za to što tamo sede „recidivi prethodne američke administracije“.

Kako je rekao, u tom izveštaju nije sve napisano bilo potpuno istinito, jer je bilo netačnih podataka, preneo je Tanjug.

On je podsetio da je nemoguće da postoje imena lica koja su stradala 1992. i 1993. godine, a uvrštena su u spisak stradalih od 11. do 19. jula 1995. godine, dok istovremeno nije pomenuta nijedna srpska žrtva.

Dodik je istakao da ne vidi razlog zašto se bune oni koji se zalažu za priču o istini, a sad odjednom ne žele da je vide.

„U stvari, oni žele da vide spekulativnu istinu, a ne celovitu“, rekao je Dodik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala