Iran: Naftom i prirodnim resursima suprotstavićemo se Americi

© REUTERS / Raheb Homavandi/FilesIranska zastava se vijori pored "benzinske baklje" u Persijskom zalivu, na naftnoj palatformi Soruš
Iranska zastava se vijori pored  benzinske baklje  u Persijskom zalivu, na naftnoj palatformi Soruš - Sputnik Srbija
Pratite nas
Islamska Republika će se odupreti pritiscima američkih sankcija oslanjajući se na svoju naftu i druge prirodne resurse, izjavio je danas potpredsednik Irana Ešak Jahangiri.

„Ovo je ključni momenat za našu ekonomiju, ali mi nismo bez izlaza. Ova država ima mnoštvo ljudskih i prirodnih resursa na koje se može osloniti“, prenela je iranska novinska agencija Irna izjavu Jahangirija.

Zgrada reaktora u nuklearnoj elektrani Bušer na jugu Irana. - Sputnik Srbija
Iran vraća obogaćeni uranijum iz Rusije

„Naše naftne i gasne rezerve su broj jedan u svetu, dok smo, kada je reč o mineralima i metalima, među vodećih deset zemalja“, izjavio je potpredsednik Irana, prenosi Tanjug.

Zvanični Vašington se povukao iz nuklearnog sporazuma sa Teheranom, i u avgustu je uveo sankcije na iransku trgovinu zlatom i drugim plemenitim metalima, kao i na kupovinu američkog dolara.

Američki predsednik Donald Tramp je nedavno izjavio da će nova runda sankcija Iranu biti uvedena u novembru, a da će se na udaru naći iranska prodaja nafte.

Iranski vrhovni vođa, ajatolah Ali Hamnej, odbacio je prošle nedelje Trampovu ponudu za pregovorima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala