Vučić: Milošević je imao Gazimestan — šta ćeš ti da kažeš u Mitrovici?

© Tanjug / Rade PrelićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Milošević imao dobre namere da zaštiti Srbe, ali se to pretvorilo u suprotnost zbog stranaca i slabe ekonomije.
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić: Ako bude sporazuma, imaćemo više nego danas

„Ne želim da govorim o temama, jer ne želim da se dodvoravam nikome u Srbiji. Na Kosovu i Metohiji ću 9. septembra razgovarati sa našim narodom o smernicama. Milošević je imao Gazimestan — šta ćeš ti da kažeš u Mitrovici? Moja namera je da ljudima govorim ono što nije lako da čuju, a pre svega da sačuvamo mir i održivo rešenje i ono što možemo da dobijemo. To je realan pristup, da na Severu dovodimo fabrike, sada pregovaramo sa kineskom fabrikom, ali oni traže garancije. Želim da gledamo u budućnost, ali i da izvučemo maksimum za državu. Napisaću sutra obraćanje za KiM, a to se dešava pre puta u Kinu, Ameriku i Indiju“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je spreman i da zna kolika se cena plaća za hrabrost u Srbiji, za predlaganje onoga što srpske uši ne vole da čuju, ali da je odlučan da uđe u istoriju kao neko ko je bar pokušao da reši pitanje Kosova i Metohije. 

Vučić je podsetio da u međunarodnom okruženju, u svetu postoje mnogi koji bi želeli postizanje dogovora, mir, ali i neki koji bi želeli manje, a takvih primera ima i u zemlji. 

„Ušao sam u nešto što je najteže, iako su ljudi govorili da ih je baš briga. Onda su neki pomislili da iskoriste to kao priliku za dolazak na vlast, za pljačku, a sve su radili sa nejasnom politikom, ne čujem nikakva rešenja. Dovoljno sam spreman i znam kolika se cena plaća za hrabrost, za predlaganje onoga što srpske uši ne vole da čuju, ma koliko to bilo tačno, istinito i precizno rečeno“, objasnio je on. 

Vučić je ukazao da se na primeru predsednika RS Milorada Dodika, koji je rekao sve što je tačno o KiM, vidi kako je prošao. 

„Svaki normalan i racionalni čovek bi svako slovo potpisao. Međutim, nismo uvek racionalni. Ponekad volimo sebe da lažemo, da nas drugi lažu, da živimo u svom svetu. Ja ću se boriti koliko i dokle mogu“, poručio je on. 

Vučić je kazao da želi da ostane zapisano u istoriji da je pokušao da reši taj problem. 

„Moj motiv nije novac, bogaćenje, već pokušaj rešavanja problema“, naglasio je on.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas Klinički centar Srbije, kako bi video dokle su stigli pripremni radovi na izgradnji nove kule i rekonstrukciji postojeće zgrade Kliničkog centra. 

Pred početak obraćanja novinarima, Vučić je u šali lekarima poručio: „moraćete da pregledate koliko mi je visok šećer, mnogo vode pijem“. 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala