Crnogorski višeboj — takmičenje sa devizom „ima hleba i bez motike“

© PixabayLenjost
Lenjost - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šesto otvoreno prvenstvo u lenjosti održaće se u Crnoj Gori u subotu 18. avgusta, saopštili su organizatori takmičenja na svojoj stranici na Fejsbuku.

Selo Brezna u opštini Plužine, na severozapadu Crne Gore, domaćin je ovog takmičenja koje je počelo da se održava 2012. godine. Stereotipna predstava o „ljubavi“ Crnogoraca prema radu iskazana je i kroz moto prvog održanog takmičenja: „Ima hleba i bez motike“.

Pravila su jednostavna — učesnici istovremeno leže u hladovini i ne ustaju koliko je moguće duže. Dozvoljava im se da jedu, piju i razgovaraju. Na prošlogodišnjem takmičenju prvo je oboren trogodišnji rekord Marka Đurovića iz Podgorice koji je ležao 37 sati, a zatim su još dva takmičara i jedna takmičarka postavili novi rekord od 47 sati neprekidnog ležanja.

Pre tri godine pobedu je prvi put odneo stranac — građanin Bosne i Hercegovine, što je izazvalo rezignaciju u crnogorskim medijima.

„Šesto takmičenje u lenjosti počinju u etno-selu Montenegro u Brezni 18. avgusta u 9 sati. Nagrada za prvo mesto je 800 evra (polovina u novcu, polovina u robi). Sledećeg dana, 19. avgusta, održaće se prvenstvo u ’čekanju u redu pred šalterom‘“, kaže se u saopštenju organizatora.

Svi učesnici će dobiti besplatnu hranu i piće, a onima koji žive na udaljenosti većoj od 100 kilometara biće obezbeđeni hrana i smeštaj.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala