Moskva: Destruktivna taktika Vašingtona zaustavlja pomake u korejskoj krizi

© Sputnik / Vladimir Vяtkin / Uđi u bazu fotografijaRusko ministarstvo spoljnih poslova
Rusko ministarstvo spoljnih poslova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Destruktivna politika Vašingtona može samo da osujeti pomake u rešavanju situacije u vezi sa Severnom Korejom, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

„Destruktivna taktika SAD, koja se primenjuje izvan okvira Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i njegovog komiteta za sankcije, može samo da osujeti pomake u pravcu rešavanja krize, postignute u poslednje vreme. Dolazimo do zaključka da Vašington ne shvata koliko je opasna tvrdoglava politika maksimalnog pritiska na Pjongjang“, navedeno je u komentaru Ministarstva.

Pjongjang, glavni grad Severne Koreje - Sputnik Srbija
Severna Koreja: Mi se držimo dogovora, a Amerika?

SAD su u spisak za sankcije zbog saradnje sa Severnom Korejom unele i rusku kompaniju „Profinjet“ i njenog generalnog direktora Vasilija Kolčanova.

Na sajtu Ministarstva finansija SAD je saopšteno da je ta kompanija najmanje šest puta pružala lučke usluge severnokorejskim brodovima, uključujući i one koji su pod sankcijama.

Kompanija je optužena i za to da je nastavila da nudi svoje usluge brodovima pod severnokorejskom zastavom nakon uvođenja sankcija na isporučivanje nafte Severnoj Koreji.

„Izaziva žaljenje što su sankcije uvedene u trenutku kada je za rešavanje najsloženijeg zadatka denuklearizacije Korejskog poluostrva potrebna čvrsta, zajednička međunarodna saradnja“, navelo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije u svom komentaru.

U saopštenju se dodaje da koliko god jednostranih sankcionih talasa inicirao Vašington (a ovo je već 55. talas), oni nisu legitimni. 

„Akcenat američkih političara je na restrikcijama — to je pokušaj da se prikrije njihova beskorisnost“, navedeno je u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala