Pretili su mu i deci: Ostavka kosovskog tužioca koji je ispitivao veze OVK i terorista

© AFP 2023 / ERMAL METAZgrada UNMIK-a na Kosovu
Zgrada UNMIK-a na Kosovu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tužilac u kosovskom Specijalnom tužilaštvu Elez Blakaj podneo je ostavku pre dva dana, preneli su danas kosovski mediji.
Pripadnici teroritičke organizacije OVK - Sputnik Srbija
Obrađena značajna dokumentacija o zločinima OVK

Vest je potvrdio glavni tužilac Specijalnog tužilaštva, koji je rekao da ne znaju razlog za njegovu ostavku.

Citirajući neimenovane izvore u pravosudnim organima, kosovski dnevnik „Koha ditore“ izveštava da je Blakaj podneo ostavku zbog pretnji koje je dobijao tokom rada.

„Blakaj se neprestano žalio da je primao pretnje tokom svog rada. On se, takođe, žalio na nedostatak institucionalne podrške“, rekao je neimenovani izvor, preneo je Unmik u svom pres-klipingu. 

„Koha ditore“ je naveo da je Blakaj istraživao i podneo optužnice u nekoliko slučajeva koji se odnose na terorizam i da je nedavno istraživao zloupotrebe sa listama ratnih veterana.

Priština - Sputnik Srbija
Deo sporazuma Beograda i Prištine i amnestija za zločine?

Portal „Insajderi“ je objavio da je tokom istrage o imamu prećeno Blakajovoj deci, koja su bila pod zaštitom policije, ali navodi i da on tada nije tražio ličnu zaštitu, prenosi N1.

„Tužilac Blakaj je bio na odmoru kada je obavestio glavnog specijalnog tužioca da je on napustio tu poziciju, bez ikakvog objašnjenja takve odluke“, rekao je Lumezi.

Inače, Blakaj je radio na slučaju manipulacije sa listama veterana takozvane OVK, kao i na nekoliko slučajeva Albanaca koji su se borili protiv srpske vojske i policije tokom rata na Kosovu 1998-1999. godine, za koje se sumnjalo da imaju terorističke veze.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala