Drama srpskih turista u Hrvatskoj završila se srećnim krajem nakon neočekivane pomoći

© Wikipedia / Henning Schröder Brač
Brač - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tokom jakog nevremena koje je zahvatilo severni Jadran, u uzburkanom moru kod Milne na Braču zateklo se dvoje srpskih državljana, a u spašavanju je pomogao hrvatski ministar rada Marko Pavić, prenose hrvatski mediji.
Hrvatska vojska, naoružavanje - Sputnik Srbija
Bomba iz Zagreba: Hrvatska posle Oluje planirala još brutalniju akciju — „Vatrene kočije“?

Otac i ćerka iz Beograda spasavali su brod i završili u moru, a pošto nisu mogli da se popnu nazad i umalo završili na oštrim stenama, pomogli su im ministar rada i još jedan meštanin, prenosi „Jutarnji list“.

Pola sata borili su se Tihomir Proševski i njegova ćerka Violeta s nevremenom, pokušavajući da usidre brod, ali sidro im je bilo preslabo da zadrži brod izložen rastućim naletima talasa i udarima vetra, pa se u jednom trenutku konopac koji drži sidro zapleo u propeler motora i brod je ostao bez pogona, piše hrvatski portal „24 sata“.

Proševski je skočio s broda da rasplete konopac, a za njim je u strahu skočila i njegova kći. 

U panici, jer su se usred oluje zatekli u moru, zaboravili su da spuste merdevine i više nisu mogli da se popnu na brod.

Videvši ljude u moru koji su se našli između oštrog stenja i broda kako traže pomoć i istovremeno pokušavaju da spasu svoj brod, u pomoć im je prvi priskočio ministar rada Marko Pavić, koji se našao u blizini, a potom je iz kuće na suprotnoj strani uvale doplivao još jedan meštanin u pomoć.

Boreći se s olujnim vetrom zajedničkim snagama ljude su uspeli da dovedu do obale, a brod prema šljunkovitoj plaži.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala