Odbijene žalbe, navijači „Torcide“ ostaju u zatvoru

© Sputnik / Aleksandar MilačićPolicija
Policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prekršajni apelacioni sud u Beogradu odbio je žalbe navijača „Torcide“ iz Splita i potvrdio prvostepenu presudu kojom su osuđeni na po 15 dana zatvora i udaljenje iz Srbije, dok je presuda ukinuta jednom maloletniku.

Ovi hrvatski navijači su odmah po izricanju presude Prekršajnog suda 4. avgusta upućeni na izdržavanje kazne u zatvor u Padinskoj skeli, jer žalbe nisu odlagale izvršenje presude.

Od njih 14 osuđenih na presudu su se žalila osmorica, žalbe su odbijene njima sedmorici, a usvojena je žalba za jednog maloletnika i on je odmah pušten iz zatvora, precizirali su za Tanjug u Prekršajnom apelacionom sudu.

Torcida - Sputnik Srbija
Novi skandal: „Torcida“ ponovo provocira Srbiju (foto)

Oni su osuđeni u skraćenom postupku za prekršaj iz Zakona o javnom redu i miru „nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje u grupi“, odnosno zbog divljanja na benzinskoj pumpi „Mola“ u Vrčinu prilikom putovanja na utakmicu splitskog „Hajduka“ u Bugarskoj.

Istom odlukom izrečena im je mera udaljenja sa teritorije Republike Srbije od godinu dana, tako da će nakon odsluženja kazne biti deportovani u Hrvatsku.

Ostalih 13 navijača iz Hrvatske koji su u ovom prekršajnom postupku oslobođeni, odgovarali su krivično.

Oni su se prošle sedmice nagodili sa Drugim osnovnim tužilaštvom i priznali krivicu za tešku krađu na benzinskoj pumpi u Vrčinu prošle sedmice, za uslovne kazne od šest meseci zatvora s rokom provere od dve godine i proterivanje iz Srbije od dve godine.

Potom su odmah proterani iz zemlje, deo njih u sredu, a drugi deo u četvrtak.

Ukupno 28 navijača iz Hrvatske uhapšeno je 3. avgusta prilikom povratka iz Bugarske, jer su dva dana pre toga napravili haos na benzinskoj pumpi — crtali su ustaške grafite, krali su robu iz prodavnice i ponašali su se nepristojno i bezobzirno.

Interesantno je da „Hajduk“ iz Splita sutra u Bukureštu igra sa „Steauom“, pa ostaje da se vidi kojim će putem navijači iz Hrvatske proći i kako će se ponašati.     

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala