UŽIVO Spašavanje u Đenovi: U toku izvlačenje tela, preživele traži 300 spasilaca

© AP Photo / Luca Zennaro/ANSA Spasioci izvlače preživele posle pada mosta u Đenovi
Spasioci izvlače preživele posle pada mosta u Đenovi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Broj poginulih u rušenju nadvožnjaka u blizini italijanskog grada Đenove popeo se na 39, među kojima je i troje francuskih državljana, a spasioci nastavljaju da tragaju za preživelima ispod ruševina, izveštava agencija Rojters.

I dalje pokušavamo da izvučemo preživele iz ruševina“, rekla je Alesandra Buči, službenica policije u Đenovi, i dodala kako se nadaju da će pronaći još živih ljudi. Za sada je 16 osoba hospitalizovano, od kojih je deset u kritičnom stanju.

Oko 300 vatrogasaca deluje na mestu nesreće, a kao pomoć pri pronalasku stradalih koriste se i psi tragači. Bučijeva je rekla da će spasioci nastaviti potragu i posle noći. 

Francusko Ministarstvo inostranih poslova je saopštilo da je među žrtvama troje francuskih državljana, i izrazilo je saučešće porodicama, prenosi agencija AP.

Ministarstvo, međutim, nije objavilo njihov identitet.

Lokalni mediji javljaju da se radi o dve mlade žene i o muškarcu iz Tuluza koji su putovali u Italiju na jedan muzički festival.

Italijanski premijer Đuzepe Konte posetio je sinoć mesto nesreće gde se srušio nadvožnjak u Đenovi i nazvao to „ogromnom tragedijom“, nezamislivom u modernoj državi.

On je za državnu TV RAI izjavio da je „šokantno videti srušeni most i žrtve koje spasioci izvlače“.

© AP Photo / Luca Zennaro/ANSA Uništen automobil posle tragedije u Đenovi
Uništen automobil posle tragedije u Đenovi - Sputnik Srbija
Uništen automobil posle tragedije u Đenovi

Konte je kazao da će morati da se ispitaju nadležna tela i svi ljudi koji imaju odgovornost, kao i da postoji verovatnoća da je broj žrtava i veći, prenosi „Ansa“.

Spasioci na ruševinama nadvožnjaka u Đenovi - Sputnik Srbija
Svedok tragedije u Đenovi čudom preživeo: Odleteo sam i... (foto)

Konte je takođe pohvalio stotine spasilaca koji su na mestu nesreće, ističući da su „oni spasili ljude koji su pali sa 45 metara visine i koji su sada živi i u bolnici“, prenosi AP.

U rušenju nadvožnjaka u blizini italijanskog grada Đenove poginulo je najmanje 35 osoba, među kojima troje maloletnika od osam, dvanaest i trinaest godina.

Italijanski ministar za saobraćaj Danilo Tonineli rušenje nadvožnjaka je nazvao „neprihvatljivim“, dodajući da će ako je razlog ove tragedije nehat, „platiti ko god da je napravio grešku“, prenosi agencija AP.

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala