Putin spreman za razgovor sa Kimom o neodložnim pitanjima

© Sputnik / Sergei Guneyev / Uđi u bazu fotografijaPrezident Rossii Vladimir Putin pered vstrečeй s federalьnыm kanclerom FRG Angeloй Merkelь v Soči
Prezident Rossii Vladimir Putin pered vstrečeй s federalьnыm kanclerom FRG Angeloй Merkelь v Soči - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin je u svojoj čestitki upućenoj lideru severne Koreje Kim Džong Unu povodom 73. godišnjice oslobođenja od Japana saopštio da je spreman da se sastane sa njim u bliskoj budućnosti, kako bi razgovarali o važnim regionalnim pitanjima.
Predsednici dveju Koreja, Kim Džong UN i Mun Džae In - Sputnik Srbija
Naredni samit Severne i Južne Koreje u Pjongjangu

„Potvrđujem svoju spremnost da se u bliskoj budućnosti sastanem sa Vama, kako bismo razgovarali o neodložnim pitanjima bilateralne saradnje i važnim regionalnim pitanjima“, navodi se u telegramu, čiji tekst je objavila Centralna telegrafska agencija Koreje.

Putin je čestitao Kim Džong Unu i Severnokorejcima praznik i visoko ocenio to što se njihov lider seća kako su se vojnici Crvene armije i Korejci „borili rame uz rame“ protiv zajedničkog neprijatelja.

„Siguran sam da ćemo zajedničkim akcijama — Rusije, Severne Koreje i Južne Koreje — uspeti i dalje da razvijamo uzajamno korisnu saradnju, počevši sa realizacijom trostranih projekata“, dodao je predsednik.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala