Gde je mesto ruskom „Sarmatu“

Pratite nas
Moskva je spremna da dokaže Vašingtonu da novo rusko naoružanje ne potpada pod Dogovor o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START-3), rekao je Sputnjiku zamenik predsednika komiteta Saveta Federacije za odbranu i bezbednost Jevgenije Serebrenikov.
Ruska super-raketa Sarmat - Sputnik Srbija
Amerika predstavila vojni budžet: Nije zaboravljen „Sarmat“, „Status 6“, „Avangard“

„Možda će ruska strana predstaviti dodatne materijale, ali me to već podsećana na igru gluvih telefona. Nadam se da će argumenti biti prihvaćeni, ali je nade sve manje“, izjavio je on.

Senator je prokomentarisao i odluku Vašingtona da se zamrzne saradnja u okviru Dogovora o otvorenom nebu, „dok Moskva ne počne da ga poštuje“. Po mišljenju Serebrenikova, optužbe su potpuno neosnovane.

„Rusija u potpunosti poštuje dogovore i njihove rokove, kao i dogovor o uništenju hemijskog oružja“, zaključio je on.

U vojnom budžetu SAD, koji je usvojen sinoć, svoje mesto je našlo i najnovije rusko oružje: rakete „Sarmat“ i „Avangard“. U dokumentu se zahteva od predsednika Donalda Trampa da predstavi izveštaj da li je administracija na pregovorima sa Rusijom pokretala pitanje o njenom novom naoružanju (tajnim ruskim sistemima) i da li je Rusija spremna da ih uzima u obzir prilikom realizacije sporazuma START-3. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala