Seul: Uloga Moskve u rešavanju problema Korejskog poluostrva veoma važna

© Sputnik / Aleksandr Krяžev / Uđi u bazu fotografijaCentar Seula
Centar Seula - Sputnik Srbija
Pratite nas
Za Seul je važna uloga Rusije u rešavanju problema Korejskog poluostrva, izjavio je predsednik Komiteta Nacionalne skupštine Republike Koreje za međunarodno i nacionalno ujedinjenje Kan Sok Ho.
Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Južne Koreje Mun Džae In - Sputnik Srbija
Moskva i Seul razmatraju zajedničke ekonomske projekte s Pjongjangom

„Veoma su važni američko-severnokorejski pregovori, za nas je takođe važna uloga zemalja suseda Korejskog poluostrva, uključujući i učešće Rusije u rešavanju pitanja u vezi s Korejskim poluostrvom“, rekao je poslanik nakon sastanka s prvim zamenikom predsednika Komiteta Saveta Federacije za međunarodne poslove Sergejom Kisljakom.

U junu je u Singapuru održan prvi u istoriji samit SAD i Severne Koreje, na kojem su se sastali predsednik SAD Donald Tramp i severnokorejski lider Kim Džong Un.

Sastanak šefova država održan je u hotelu „Kapela“ na ostrvu Sentosa nedaleko od Singapura. Nakon susreta Tramp je izjavio da je potpisao detaljan dokument sa Severnom Korejom i naglasio da će proces denuklearizacije Korejskog poluostrva početi veoma brzo. 

Kim Džong Un je rekao da je potpisivanje završnog dokumenta s Trampom u Singapuru novi start u odnosima dveju zemalja i obećao velike promene u budućnosti. 

Prema dokumentu, SAD su se obavezale da daju Severnoj Koreji garancije bezbednosti, a Pjongjang je potvrdio da je čvrsto privržen potpunoj denuklearizaciji Korejskog poluostrva.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala