Pleme Masai: Tramp nas zasmejava, dok jurimo lavove (video)

© SputnikMaša Radović i Masai
Maša Radović i Masai - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sputnjik je imao ekskluzivnu priliku da na Zanzibaru razgovara sa dva pripadnika naroda Masai. Jeremija Vilijam i Jakobo Singaja su se potrudili da nam otkriju neke običaje iz njihovog svakodnevnog života, kako izgleda lov na lavove, ali i na koji način biraju predsednika plemenske zajednice.

Masai su zanimljiv pastirski narod koji živi u prostranim istočnoafričkim ravnicama, na području južne Kenije i severne Tanzanije. Izgleda kao da žive u prošlosti, onako kako su vekovima ranije živeli njihovi preci. Nisu opterećeni računanjem vremena. Njihovim životom upravljaju izlasci i zalasci sunca i ciklus smene godišnjih doba. Dvojicu pripadnika plemena Masai sreli smo na ostrvu Zanzibar, gde dolaze u vreme turističke sezone, kako bi prodavali ručno pravljene suvenire.

U razgovoru sa simpatičnim Jeremijom i Jakobom pokušali smo da saznamo kako izgleda svakodnevica u 21. veku bez radnog vremena, televizora, interneta, pa čak i struje. Može li se danas još uvek živeti u skladu sa prirodom? Čini se da — može.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala