Vučić pojasnio šta podrazumeva pod „razgraničenjem“

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Hoćemo jasne granice, a ne provizorijum kao što je danas, u kome jedno piše, a sasvim drugo imamo na terenu, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić za „Novosti“, obrazlažući svoj stav o razgraničenju.
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Dačić podržava predlog Vučića o razgraničenju

Obrazlažući ovaj svoj stav za „Novosti“, Vučić je dodao da nije rekao ništa novo i da opciju razgraničenja zagovara godinama.

Vučić je rekao da je uvek izvor potencijalnog sukoba kada postoji teritorija za koju se ne zna ko je kako tretira i šta kome pripada. On je kazao da ne želi da iznosi neke stvari i o čemu pregovara sa kosovskim Albancima, jer bi tako otvorio karte Srbije, za razliku od Tačija i Haradinaja, pojedinih zapadnih predstavnika, ali i onih u domaćoj javnosti koji sve znaju, „a nisu nijednom razgovarali niti prisustvovali bilo kakvim razgovorima“:

„Nisam neodgovoran i neću da izlazim sa ’veličanstvenim patriotskim izjavama‘. Znam svoj posao i radim ga u najboljem interesu Srbije i nedvosmisleno ću reći šta mislim kada se bude bilo blizu nekog opipljivog rešenja“, rekao je Vučić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala