Hrvatski navijači priznali tešku krađu u Vrčinu

© Sputnik . Aleksandar MilačićPolicija
Policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
I preostalih sedam hrvatskih navijača „torcide“ nagodilo se danas sa Drugim osnovnim tužilaštvom i priznalo krivicu za tešku krađu na benzinskoj pumpi u Vrčinu prošle sedmice, za uslovne kazne zatvora i proterivanje iz Srbije. Šestorica navijača su isti sporazum zaključili u sredu i oni su već proterani iz Srbije.

Portparolka Drugog osnovnog suda Irina Kovačević rekla je za Tanjug da je sud potvrdio i današnji sporazum prema kojem je sedmorica okrivljenih osuđeno na uslovne kazne od šest meseci zatvora sa rokom provere od dve godine i meru proterivanja stranaca iz zemlje od tri godine.

Torcida - Sputnik Srbija
Horda „Torcide“ divljala kod Vrčina: Hrvatski navijači demolirali uz ustaške simbole

Ovih 13 navijača je prošlog petka oslobođeno u prekršajnom postupku za kršenje Zakona o javnom redu i miru, ali su oni zadržani zbog sumnje da su izvršili krivično delo, pa je slučaj protiv njih preuzelo Tužilaštvo.

Što se tiče drugih 14 navijača splitskog Hajduka koji su u petak bili privedeni zbog krađe iz prodavnice na benzinskoj pumpi u Vrčinu i ispisivanja ustaških grafita, njih je sudija za prekršaje u Beogradu osudio u petak na po 15 dana zatvora.

Oni su osuđeni za prekršaj, i odmah su prebačeni u zatvor u Padinsku Skelu na izdržavanje kazne, a sedam njih je uložilo žalbu.

Takođe, Prekršajni sud u Nišu osudio je tri navijača na novčane kazne od po 20.000 dinara, jer su kod njih su pronađene baklje, metalne i drvene palice i sekire.

Do ovog incidenta je došlo kada su navijači splitskog Hajduka krenuli na utakmicu u Bugarsku, mada su uhapšeni dan kasnije, prilikom povratka kroz Srbiju.

Interesantno je da Hajduk iz Splita sledećeg četvrtka igra u Bukureštu protiv Steaue, pa ostaje da se vidi kojim će putem navijači proći i kako će se ponašati.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala