Vašington: Nove sankcije Rusiji mogle bi da pogode naftno-gasni sektor

© AP Photo / Luis M. AlvarezStejt department
Stejt department - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ograničenja izvoza tehnološke produkcije iz SAD ruskim državnim kompanijama u okviru sankcija povodom incidenta u Solsberiju mogla bi da obuhvate i opremu za dobijanje nafte i gasa, rekao je u četvrtak novinarima visoko rangirani predstavnik Stejt departmenta SAD.
Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marja Zaharova - Sputnik Srbija
Zaharova: Nove sankcije Rusiji – zavera Londona i Vašingtona

„To se odnosi na kategorije kao što su elektronika, kompjuteri, sonde i laseri, telekomunikacije, specijalizovana oprema za dobijanje nafte i gasa i tehnologije iz sfere informacija i bezbednosti. To je samo nekoliko primera“, rekao je američki činovnik.

SAD su ranije objavile da na osnovu Zakona o kontroli hemijskog i biološkog naoružanja i sprečavanju rata iz 1991. godine uvode sankcije protiv Rusije, optuživši Moskvu da je koristila nervno-paralitičku supstancu u britanskom Solsberiju protiv bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke. 

Prva etapa sankcija, koja treba da stupi na snagu 22. avgusta, podrazumeva uvođenje zabrane na isporuku ruskim državnim kompanijama, ili onima koje su pod kontrolom države, opremu dvojne namene, oduzimanjem licenci za izvoz.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala