Vučić: Srbija je uvređena; Netanijahu dolazi u Beograd

© REUTERS / Ronen Zvulun/File PhotoSa izraelskim premijerom Benjaminom Bibijem Netanjahuom, Žamboki je radio deset godina. Pamti ga kao izvrsnog privrednika i prodornog čoveka koji je izraelsku industriju nameštaja uveo na američko tržište.
Sa izraelskim premijerom Benjaminom Bibijem Netanjahuom, Žamboki je radio deset godina. Pamti ga kao izvrsnog privrednika i prodornog čoveka koji je izraelsku industriju nameštaja uveo na američko tržište. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izraelski premijer Benjamin Netanijahu prihvatio poziv da poseti Srbiju. U telefonskom razgovoru, predsednik Aleksandar Vučić je Netanijahuu rekao da je Srbija uvređena učešćem aviona i pilota izraelskog ratnog vazduhoplovstva u tzv. proslavi operacije „Oluja“ u Kninu, ali da je spremna da radi na jačanju saradnje sa Izraelom.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa premijerom Izraela Benjaminom Netanijahuom, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika.

Izraelski F-16 - Sputnik Srbija
Izraelska ambasada: Zašto smo bili na proslavi „Oluje“

Premijer Netanijahu je prihvatio poziv predsednika Vučića da poseti Srbiju, kako bi nastavili da unapređuju politički dijalog, ekonomsku saradnju i kulturne veze Srbije i Izraela, čime bi osnažili i međusobno razumevanje i poverenje.

Predsednik Vučić je rekao premijeru Netanijahuu da je Srbija uvređena učešćem aviona i pilota izraelskog ratnog vazduhoplovstva u takozvanoj proslavi operacije „Oluja“ u Kninu, ali da je spremna da radi na jačanju saradnje sa Izraelom, u duhu najboljeg i najčvršćeg prijateljstva srpskog i jevrejskog naroda.

„Srbija ostaje posvećena razvoju sveukupnih odnosa sa Izraelom i sa zadovoljstvom ističem kako je Beograd nedavno prijateljski dočekao predsednika Rivlina, kada je jednoj ulici dodeljeno ime Teodora Hercla, duhovnog oca izraelske države“, naglasio je predsednik Vučić, javio je RTS.

Dvojica sagovornika su se saglasili da postoje velike mogućnosti za saradnju dveju zemalja u poljoprivredi, kao i u informacionim tehnologijama, s obzirom na veliko iskustvo Izraela u tim oblastima, navodi se u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala