Nemac uhapšen pod sumnjom da je špijunirao za Jordan

© AFP 2023 / Hendrik Schmidt / dpaNemačka policija
Nemačka policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nemačke vlasti saopštile su danas da su uhapsile nemačkog državljanina koji je optužen da je za interese Jordana špijunirao jednu džamiju, koja inače slovi kao mesto okupljanja radikalno nastrojenih osoba.
Palestinski demonstranti u sukobu sa izraelskom policijom nakon odluke predsednika SAD Donalda Trampa da prizna Jerusalim za prestonicu Izraela - Sputnik Srbija
Počinje li krstaški rat nove epohe: Sveti grad pali Bliski istok, na udaru Evropa...

Federalno tužilaštvo je saopštilo da je osumnjičeni identifikovan samo kao Aleksander B. (33), uhapšen juče, ali nije preciziralo gde, prenosi AP. Tužilaštvo navodi da je osumnjičeni 2016. godine radio za jordansku obaveštajnu agenciju, sakupljajući informacije o džamiji u gradu Hilderšajmu u središnjoj Nemačkoj, preneo je Tanjug.

On je, navodno, jordanskoj agenciji dostavljao informacije o više ljudi za koje je sumnjao da planiraju da putuju u Siriju kako bi se pridružili islamskim ekstremističkim grupama ili koji su tamo već putovali.

Nemačke vlasti su u martu 2017. godine zabranile rad islamističke organizacije DIK, koja je tom džamijom upravljala, a koju odavno smatraju „magnetom“ za radikalno nastrojene, napominje američka agencija.   

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala