Vučić i Ivanić: Čvrsto stojimo iza našeg naroda

© Tanjug / Tanja ValičAleksandar Vučić i Mladen Ivanić
Aleksandar Vučić i Mladen Ivanić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu, član Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić ocenio je da ove i iduće godine treba da se reše ključni problemi sa kojima se srpski narod decenijama suočava, kao i da međunarodna zajednica treba da pokaže širinu prema Srbiji.
Predsednik RS Milorad Dodik - Sputnik Srbija
A možda Republika Srpska bude najmlađa članica UN

Ivanić je novinarima rekao da je sa predsednikom Srbije imao sastanak u čijem fokusu je pre svega bilo definisanje ključnih problema i izazova za srpski narod.

„Ove i iduće godine treba rešiti ključne probleme sa kojima se srpski narod decenijama suočava“, rekao je Ivanić i dodao da su to pozicija generalno srpskog naroda u BiH, pravo RS na svoje postojanje, čvrsto jačanje njenih institucija i dejtonske pozicije, a poseban izazov za Srbiju je definisanje statusa KiM i pozicije srpskog naroda tamo.

„Mi svi čvrsto stojimo iza našeg naroda“, poručio je on.

Preneo je da ga je predsednik Vučić informisao o pokušaju da se napravi kompromis i trajno rešenje za KiM.

„Moj iskreni stav je da međunarodna zajednica mora da učini napor i pokaže širinu prema Srbiji u pokušajima da se nađe trajno rešenje. Srbija mora da izađe iz toga kao zemlja čiji su obraz i interesi sačuvani, a ključnu ulogu u tome mogu imati međunarodne institucije“, objasnio je Ivanić.

Kazao je da je razgovarano i o infrastrukturnim projektima, te da ga je predsednik Vučić informisao da će vrlo brzo biti gotovi projekti auto-puta prema BiH, odnosno od Kuzmina prema Bijeljini, kao i prema Višegradu.

„Tražio sam savet od predsednika Vučića kako je Srbija uspela da smanji nezaposlenost i obezbedi suficit, jer su to ključne stvari sa kojima se suočava privreda RS. Nama su potrebni stabilan budžet i radna mesta“, rekao je Ivanić.

On je istakao da je zainteresovan i za dobre odnose BiH i Srbije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala