Peking poziva da se reformišu UN i STO

© Sputnik / Sergeй Gunjejev / Uđi u bazu fotografijaPremijer Kine Li Kećijang
Premijer Kine Li Kećijang - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Državnog saveta Kine Li Kećijang izjavio je u sredu, tokom sastanka s predsednicom 73. sednice Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Marijom Fernandom Espinoza Garsez, da UN i Svetska trgovinska organizacija treba da se reformišu, ali i da treba sačuvati postojeći poredak u svetu.
Trgovinski rat SAD i Kine - Sputnik Srbija
Njujork tajms: Kina sve jača i u „američkom dvorištu“

„STO, UN i druge organizacije neophodno je usavršiti i reformisati, ali to ne znači da treba rušiti i počinjati od nule. Neophodno je sprovesti reforme, uz očuvanje poretka uspostavljenog nakon Drugog svetskog rata, na osnovu važnih principa, kao što su Povelja UN i slobodna trgovina“, izjavio je Li Kećijang, a prenelo Ministarstvo inostranih poslova Kine. 

Predsednica Generalne skupštine UN je navela da „Ujedinjene nacije nameravaju da sarađuju s Kinom i svim drugim zemljama, radi očuvanja poretka zasnovanog na pravilima i utvrđenim principima, radi unapređivanja slobodne trgovine u okvirima međunarodnog zakonodavstva i pravila Svetske trgovinske organizacije, kao i da unapređuju ekonomsku globalizaciju pogodnu za sve i da se zajedno sa svim stranama suprotstavljaju izazovima i da doprinose miru, stabilnosti, razvoju i procvatu u celom svetu. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala