Turska delegacija stiže u Ameriku zbog spornog sveštenika

CC0 / Pixabay / Turska SAD - ilustracija
Turska SAD - ilustracija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki ministar odbrane Džejms Matis razgovarao je danas telefonom sa turskim kolegom Hulusi Akarom o bilateralnim vojnim sporazumima, o Siriji i antiterorizmu, javljaju turski mediji.
Pogled na Zemlju sa MSS - Sputnik Srbija
Tramp želi kosmičke snage, Pentagon nije oduševljen

Ranije danas je neimenovani izvor iz turskog ministarstva spoljnih poslova rekao da će zamenik turskog ministra spoljnih poslova Sedat Enal predvoditi delegaciju koja će otputovati u SAD, kako bi razgovarala o okončanju spora koji je izbio zbog hapšenja američkog sveštenika u Turskoj, preneo je Rojters.

Televizija Si-En-En Turk je prethodno, pozivajući se na diplomatske izvore, javila da će delegacija turskih zvaničnika otputovati u Vašington za dva dana, kako bi sa američkim kolegama razgovarala o aktuelnoj krizi između dveju zemalja, koja je nastala zbog hapšenja američkog sveštenika.

Ankara i Vašington su postigli preliminarne dogovore o nekim pitanjima, navodi ta mreža.

Si-En-En Turk i još neki mediji navode da će devetočlanu delegaciju činiti zvaničnici turskih ministarstava pravde, finansija i spoljnih poslova. 

Odnosi između dveju zemalja konstantno se pogoršavaju, naročito usled nesuglasica oko Sirije, kao i zbog suđenja američkom svešteniku Endru Bransonu koji je u Turskoj optužen za terorizam.

SAD su uvele sankcije dvojici turskih ministara zbog hapšenja Bransona, posle čega je Turska poručila da će zamrznuti imovinu dvojice američkih zvaničnika.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala