Pacoli odredio mesec kada će biti završen dijalog Beograda i Prištine

Pratite nas
Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli procenjuje da će dijalog Beograda i Prištine biti završen do februara naredne godine i poziva nemačku kancelarku Angelu Merkel da se uključi u rešavanje problema u regionu, prenose prištinski mediji.

 

„Namera je da Srbija prizna Kosovo, ali ne znam da li to mogu nazvati emotivnim priznanjem, već garancijom da Srbija neće ometati izgradnju države, slobodu kretanja ljudi i robe. Kao i da Srbija neće ometati koegzistenciju Kosova sa Srbijom, kao što Kosovo postoji uporedno sa drugim zemljama u regionu“, rekao je Pacoli za prištinski RTK, a navodi se u pres klipingu Unmika.

Pacoli je pozvao nemačku kancelarku Angelu Merkel da se uključi u rešavanje „otvorenih pitanja između zemalja na Zapadnom Balkanu“, dodaje prištinska „Bota sot“, a prenosi Tanjug.

„Uvek sam smatrao da je, osim što je veliki lider, Angela Merkel i genijalna žena. Njena konstruktivnost, pravednost i moć da rešava probleme čine da je njeno uključenje u rešavanje balkanskih problema neophodno“, naveo je Pacoli.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala