Evakuisan aerodrom u Frankfurtu (foto, video)

© AFP 2023 / Boris Roessler / DPAPripadnica policije na aerodromu u Frankfurtu.
Pripadnica policije na aerodromu u Frankfurtu. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Delovi Terminala 1 na aerodromu u Frankfurtu evakuisani su zbog policijske akcije, prenosi nemački „Bild“, pozivajući se na izjavu portparola policije.

Portparolka nemačke federalne policije Julija Til saopštila je da je evakuaciju Terminala 1 Frankfurtskog aerodroma inicirao ulazak u bezbednosnu zonu „neautorizovane osobe“. Ranije je „Bild“ objavio, citirajući portparolku, da je prestupnik „nestao“.

„Bilo je indicija da je najmanje jedna osoba ušla u bezbednosnu zonu u sektoru A bez ovlašćenja i zbog toga smo morali da ispraznimo prostor“, rekla je Tilova.

Nemački „Frankfurter algejmane cajtung“ naveo je da je prestupnik bio sa detetom i i da je prošao kontrolni punkt dok obezbeđenje nije bilo koncentrisano.

Na zvaničnom nalogu aerodroma na Tviteru navedeno je da su oblasti A i Z Terminala 1 evakuisane „zbog policijske akcije“. Takođe, upozorili su da bi moglo doći do pomeranja termina letova.

​Evacuazione del Terminal1 dell’aeroporto di Francoforte. Tutto si svolge in sicurezza, ordine e senza panico. #Frankfurt #flughafen pic.twitter.com/g3WvAk9AQc

Sličan incident desio se na Minhenskom aerodromu 28. jula kad je osoba prešla u sigurnosnu zonu bez kontrole što je dovelo do evakuacije 30.000 putnika i otkazivanja 300 letova.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala