Britanija i Norveška kuju plan kako da se bore protiv ruskih podmornica

© Sputnik / Fedorovskiй / Uđi u bazu fotografijaPodmornica
Podmornica - Sputnik Srbija
Pratite nas
Oružane snage Velike Britanije i Norveške sarađivaće kako bi se efikasnije suprotstavile porastu aktivnosti ruskih podmornica, saopštio je list „Dejli telegraf“, pozivajući se na izvore u britanskom Ministarstvu odbrane.

Kako se navodi, vojske tih dveju zemalja će raditi na planu kako da efikasnije koriste mogućnosti vojne obaveštajne službe, da bi se povećala bezbednost Severnog Atlantika, a samim tim i bezbednost NATO-a.

Bezbednost na internetu - Sputnik Srbija
Britanski Generalštab: Rusija bi mogla da preseče internet zemljama NATO-a

List ističe da će, da bi se to sprovelo u delo, biti korišćeni patrolni brodovi, ali i patrolni avioni obalske avijacije R-8A, a biće formirane i baze za sprovođenje vežbi, ali i popravku brodova.

Prethodno je saopšteno da je NATO zabrinut zbog bezbednosti podvodnih kanala komunikacija, jer je povećana aktivnost ruskih podmornica u blizini obala Evrope.

S tim u vezi, oglasio se i načelnik britanskog Generalštaba Stjuard Pič, koji je rekao da bi ogromna šteta mogla biti naneta i trgovini, ali i internetu Velike Britanije u slučaju da Rusija izvrši napad na te podvodne kanale komunikacije.

Rusija je sve te navode kategorički odbacila, dok je portparol Kremlja Dmitrij Peskov ocenio da je reč o izjavama koje služe da bi se zaplašila javnost i s tim u vezi poveća odbrambeni budžet zemlje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala